Joshua McFadden is een kok en boer, die volledig uit de seizoenen kookt. In plaats van de traditionele 4 seizoenen erkent hij er 6. De lente, vroege zomer, zomer, nazomer, herfst en winter. Zes seizoenen die allen gekenmerkt worden door hun eigen kleur, geur en smaakprofiel.
Duurzaam, lokaal en seizoensgebonden koken
Het kookboek telt 225 recepten voor zowel beginnende als doorgewinterde thuiskoks. De recepten zijn duidelijk beschreven met beknopte instructies. Hierdoor lijken de moeilijkere gerechten nog steeds makkelijk te bereiden.
Ik heb zelf veel aan zijn (basis)recepten en tips voor in de voorraadkast. Zoals het perfect branden van zaden en noten, heerlijke dressings en crunchy croutons. Zijn voorliefde voor kwalitatieve (monocepage) wijnazijnen, (chili)pepers en peulvruchten.
Joshua McFadden moedigt mij aan om meer te vertrouwen op mijn eigen creativiteit. Zoals zijn Italiaanse pompoenprei-risotto, waar ik ook Arancini gevuld met Fontina van maak. Als ik geen Fontina vind, gebruik ik Gruyerre, Appenzeller of een andere fonduekaas.
Ik blijf de zes seizoenen steeds weer uit mijn boekenkast pakken en raadplegen.