Joshua McFadden is een chef-kok en boer, die volledig uit de seizoenen kookt. In plaats van de traditionele vier seizoenen erkent hij er zes. De lente, vroege zomer, zomer, nazomer, herfst en winter. Zes seizoenen die allen gekenmerkt worden door hun eigen kleur, geur en smaakprofiel. Deze vernieuwende benadering voegt variatie en verdieping toe aan onze culinaire keukenervaring.
Duurzaam, lokaal en seizoensgebonden koken
Het kookboek telt 225 recepten voor zowel de beginnende als doorgewinterde chef-kok. De recepten zijn duidelijk beschreven met beknopte instructies. Hierdoor lijken de ietwat complexere gerechten nog steeds makkelijk te bereiden. McFadden moedigt jou aan om te vertrouwen op jouw eigen creativiteit. Hij vraagt je zijn recepten aan te passen op de ingrediënten die jij lokaal voorhanden hebt.
Ik heb zelf veel aan zijn (basis)recepten en tips voor in de voorraadkast. Zoals het perfect branden van zaden en noten, heerlijke dressings en crunchy croutons. Zijn voorliefde voor kwalitatieve (monocepage) wijnazijnen, (chili)pepers en peulvruchten. De vele recepten waarvan je hoopt dat je de volgende dag nog restjes hebt. Zoals zijn pompoenpreirisotto, waar je ook Arancini gevuld met Fontina van kan maken.
De Zes seizoenen is zo’n kookboek wat je steeds weer uit de boekenkast pakt. Zelfs als je er al een jaar uit kookt, blijf je nieuwe recepten ontdekken. Koop de Zes Seizoenen bij je lokale boekhandel (affiliate).