Jaarlijks stopt bijna de helft van de volwassenen 1 maand of langer met alcohol. Veelgehoorde redenen voor deze onthoudingsperiode zijn (mentaal) fitter willen worden, beter slapen of afvallen. Maar wat drink je tijdens een alcoholvrije periode voor de gezelligheid op een feestje of in de kroeg?
Het antwoord op deze vraag vind ik bij de Britste voedsel en wijnschrijver Fiona Becket1. Zij is de auteur van het hand- en receptenboek ‘How to drink without drinking‘. Haar website Matching Food & Wine is al jaren mijn to go place voor pairingsadviezen. Ze is een collegaproever van Harold Hamersma, Onno Klein en Hilery Akers. Als het op smaak aankomt, ben je bij hen aan het juiste adres.
How to drink without drinking
In ‘How to drink without drinking’ laat Becket je gedetailleerd kennismaken met alcoholvrije drankjes. Het boek is prachtig geïllustreerd, voorzien van nuttige inleidingen en handige bijlagen (Best bets at the pub, best bets in a restaurant or bar). Ze leert je suikersiroop maken en welke oliën en bloesemwaters je sowieso op voorraad moet hebben. Ze vult dit aan met keukenaccessoires als cocktailshaker, trechters, fijne zeven, maatlepels en weckpotten.
Elk recept beslaat 1 pagina, hierdoor lijkt elk drankje haalbaar voor zowel beginners als kenners. Dit betekent echter niet dat Becket inlevert op de kwaliteit van de ingrediënten en smaken. In ‘How to drink without drinking’ vind je de recepten voor jouw favoriet drankje. Alcoholvrije Cocktails, Gin & Tonics, (kruiden)theeën, sappen en wijnvervangers.
Bestel How to Drink Without Drinking in boek of e-book bij De Vries van Stockum Boeken in Den Haag.
De hyperlinks in dit bericht zijn afflilate links.
- Fiona Becket heeft 24 boeken op haar naam staan en is wijncolumnist voor de Britse krant the Guardian. Ze schrijft voor wijntijdschrift Decanter, National Geographic Traveller Food en Club Oenologique. Daarnaast wordt ze genoemd en geroemd als één van de meest invloedrijke vrouwen in de hospitality door Code Quaterly. ↩︎