Go Back
–+ servings

Recept: Mon't d'Or uit de oven

Voorbereiding 5 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 25 minutes
Course Diner
Keuken Frans, Zwitsers
Personen 2 personen
Cost 20

Ingrediënten

  • 1 Mont d'Or
  • 1 teen knoflook
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 glas droge witte wijn (Riesling) Niet noodzakelijk
  • 4 stuks aardappels La Ratte, Charlotte, Alouette
  • 2 handen spruitjes
  • 2 plakken gekookte (Livar)ham Dik gesneden

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
  • Haal de plastic wikkel van het houten doosje af en verpak het doosje in twee stukken aluminiumfolie, waarbij je de bovenkant van de kaas openlaat.
  • Snijd de korst van de kaas in 4 punten en prik met een vork een aantal gaten in de kaas.
  • Steek het gesneden teentje knoflook en de takjes rozemarijn in het zuivel van de kaas.
    Mont d'Or aluminiumfolie, takjes rozemarijn en tenen knoflook
  • Schenk een glas wijn over de bovenzijde van de kaas.
  • Zet de kaas voor 25 minuten in de oven.
  • Kook ondertussen in twee andere pannen de aardappels en de spruitjes gaar.
Mont d'Or uit de oven met een glas riesling wijn