Go Back
Print
Recipe Image
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept: Mon't d'Or uit de oven
Voorbereiding
5
minutes
minutes
Kooktijd
20
minutes
minutes
Totale tijd
25
minutes
minutes
Course
Diner
Keuken
Frans, Zwitsers
Personen
2
personen
Cost
20
Ingrediënten
1
Mont d'Or
1
teen
knoflook
3
takjes
rozemarijn
1
glas
droge witte wijn (Riesling)
Niet noodzakelijk
4
stuks
aardappels
La Ratte, Charlotte, Alouette
2
handen
spruitjes
2
plakken
gekookte (Livar)ham
Dik gesneden
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
Haal de plastic wikkel van het houten doosje af en verpak het doosje in twee stukken aluminiumfolie, waarbij je de bovenkant van de kaas openlaat.
Snijd de korst van de kaas in 4 punten en prik met een vork een aantal gaten in de kaas.
Steek het gesneden teentje knoflook en de takjes rozemarijn in het zuivel van de kaas.
Schenk een glas wijn over de bovenzijde van de kaas.
Zet de kaas voor 25 minuten in de oven.
Kook ondertussen in twee andere pannen de aardappels en de spruitjes gaar.