Go Back
–+ servings

Gele biet met blauwaderkaas op een bed van wit- en roodlof

Het zoete aardse van de rauwe gele biet smaak heerlijk bij de frisse bitters van de knisperende lof en het pikante zuivel van de blauwaderkaas.
Voorbereiding 13 minutes
Totale tijd 13 minutes
Course Diner, Lunch, salade
Keuken Restjes
Personen 2

Ingrediënten

  • 1 Gele Biet groot
  • 75 gr blauwaderkaas b.v. gorgonzola piquante
  • 12 bladen witlof
  • 12 bladen roodlof
  • 10 stuks hazelnoten
  • 2 handen rucola
  • scheut olijfolie
  • scheut balsamico
  • peper naar smaak

Bereiding

  • Trek de blaadjes los, was ze onder de kraan en schud het water eruit. Leg de witte en rode bladeren om en om op een groot bord.
  • Schil de biet. Schaaf met een mandoline (of met een kaasschaaf) dunne plakjes biet. Verdeel de plakjes gele biet over het midden van de blaadjes lof.
    1 Gele Biet
  • Besprenkel de biet en lof met de balsamico en olijfolie.
    scheut balsamico, scheut olijfolie
  • Snijd de blokjes blauwaderkaas en verdeel ze over biet en lof.
    75 gr blauwaderkaas
  • Was de handvol rucula en leg deze in het midden.
    2 handen rucola
  • Hak met een koksmes of plet met de stamper van een vijzel de hazelnoten in grove stukken. Strooi de hazelnootstukjes over de borden.
    10 stuks hazelnoten
  • Maal er naar smaak wat zwarte peper overheen.
    peper
Gele biet met blauwaderkaas op een bed van wit- en roodlof