Go Back

Brusselse boterham

Voorbereiding 10 minutes
Kooktijd 10 minutes
Totale tijd 20 minutes
Course Lunch
Keuken Belgisch

Ingrediënten

  • 4 sneetjes desem volkorenbrood
  • olijfolie om sneetjes brood te besprenkelen
  • 12 groene asperges (biologisch) ontdaan van ‘t hout (afbreken) en met een dunschiller 2 cm van de onderstam geschild z
  • 150 gram Bastiaansen geitenkaas vers naturel vegetarisch gestremd
  • 3 Vers geknipte Bieslooksprietjes of Daslookblaadjes om te garneren
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereiding

  • Verwarm de grill voor. Besprenkel het brood met olie en rooster het brood voor 1-2 minuten onder de grill, zodat je toast krijgt.
  • Bestrijk de asperges met olijfolie en bak deze in een koeken- of grillpan totdat je er met een vork in kan prikken 3-6 minuten (afhankelijk van de dikte van de asperges)
  • Beleg het brood met de geitenkaas en leg de asperges erbovenop. Besprenkel met wat extra olijfolie en versgemalen zout en peper. Garneer de bruschetta met een paar sprietjes bieslook.
desem volkorenrood met verse geitenkaas groene asperges witbier

Proefnotitie

Bier

Ik drink bij deze lunch Gulpener Ur-Weizen (o.a. te koop bij de ekoplaza en Odin). Elk ander witbier is even lekker. De frisheid gaat goed met de geitenkaas en de bitters met de gegrilde groene asperges.