12 groene asperges (biologisch) ontdaan van ‘t hout (afbreken) en met een dunschiller 2 cm van de onderstam geschild z
150gramBastiaansen geitenkaas vers naturelvegetarisch gestremd
3Vers geknipte Bieslooksprietjes of Daslookblaadjes om te garneren
Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Bereiding
Verwarm de grill voor. Besprenkel het brood met olie en rooster het brood voor 1-2 minuten onder de grill, zodat je toast krijgt.
Bestrijk de asperges met olijfolie en bak deze in een koeken- of grillpan totdat je er met een vork in kan prikken 3-6 minuten (afhankelijk van de dikte van de asperges)
Beleg het brood met de geitenkaas en leg de asperges erbovenop. Besprenkel met wat extra olijfolie en versgemalen zout en peper. Garneer de bruschetta met een paar sprietjes bieslook.
Proefnotitie
Bier
Ik drink bij deze lunch Gulpener Ur-Weizen (o.a. te koop bij de ekoplaza en Odin). Elk ander witbier is even lekker. De frisheid gaat goed met de geitenkaas en de bitters met de gegrilde groene asperges.