Ik houd ervan om fruit te combineren met kaas en charcuterie. In dit geval knapperig Frans stokbrood en verse vijgen, met Italiaanse kazen (burrata en stracchino) en vleeswaren (prosciutto en venkelsalami).
Frans-Italiaans broodje #1
Keukengerei
1 Broodmes
1 Broodplank
Ingrediënten
- 0.5 Stokbrood Franse bakker
- 0.5 Verse Vijg Frans
- 1 Burrata
- 2 plakken Prosciutto Crudo, San Daniele, Parma
- 6 blaadjes Verse munt
Bereiding
- Snijd met het broodmes het halve stokbrood in tweeën en snijd de twee stukken open
- Leg op elk stuk stokbrood één plak ham
- Snijd de burrata door de helft en leg op elk stuk stokbrood met ham een halve burrata. Verspreid deze met een vork over de ham.
- Snijd een halve verse vijg in twee kwarten. Snijd de kwarten in partjes. Leg de partjes vijg op de burrata
- Was de blaadjes munt, droog ze en scheur ze in stukjes over de vijgen en burrata heen.
Heb je het recept geproefd?Mention @MaagvanDenHaag of tag #maagvandenhaag!
Frans-Italiaans broodje #2
Keukengerei
1 Broodmes
1 Broodplank
Ingrediënten
- 0.5 Stokbrood Franse bakker
- 0.5 Verse Vijg Frans
- 2 eetlepels Stracchino Italiaanse zachte kaas (soms te koop bij Italiaanse Delicatessenwinkels en de Sligro Forepark)
- 10 plakjes Venkelsalami
- 3 blaadjes Sla Blad of rucola
Bereiding
- Snijd met het broodmes het halve stokbrood in tweeën en snijd de twee stukken open.
- Besmeer elk stuk stokbrood met 1 eetlepel stracchino.
- Verdeel over de stracchino de plakjes venkelsalami.
- Snijd een halve verse vijg in twee kwarten. Snijd de kwarten in partjes. Leg de partjes vijg op de venkelsalami
- Was de blaadjes sla, schudt ze droog en scheur ze in stukjes en garneer de sla over de venkelsalami
Heb je het recept geproefd?Mention @MaagvanDenHaag of tag #maagvandenhaag!