Santa Gadea is een biologische geitenboerderij, kaasmakerij en duurzaam landbouwbedrijf. Met 800 hectare grond is deze boerderij zelfvoorzienend in al haar bedrijfsprocessen. Voer voor de 1000 geiten wordt op 100 hectare zelf verbouwd (Gentech-, bestrijdingsmiddel- en kunstmest vrij) en de rauwe melk van de geiten wordt direct in de kaasboerderij verwerkt.
Alfonso Perez Andujar is eigenaar en visionair van dit circulaire familiebedrijf. Ze hebben 2 zonnepanelenparken van beide 450kW en een windmolenpark van 20 MW op hun land laten aanleggen. Santa Gadea werkt hiermee volledig energieneutraal en ondersteunt hiermee de stroomvraag van de omwonende gemeenschap.
I am a treeman, I mean I love my goats…they are funny animals, but I just love trees more.
Alfonso Perez Andujar
Zelf vond Alfonso dit niet erg bijzonder, hij begon pas echt te stralen toen hij ons vertelde dat hij zijn landbouwgrond had herbebost met 120.000 bomen (Grove Den, Steeneik, Hulst, Kers en Walnoot).
De geitenkaas
De Red Label is de ster van Santa Gadea. De kaas is zacht aan het begin van zijn leven en romig aan het einde. Een geitenkaas die ten alle tijden voortreffelijk smaakt

Verkooppunten
De Santa Gadea nu nog niet te koop in Nederland. De boer liet wel weten dat hij een goed gesprek had gehad met een grote supermarktketen, maar dat het altijd afwachten is of daar wat van terechtkomt. Ik hoop dat de biologische kaashandelaren en supermarkten bereid zijn om deze kaas te gaan verkopen.
Salon du Fromage
Voor onze huwelijksreis bezochten Cilou en ik de Salon du Fromage. Tijdens deze internationale kaasvakbeurs in Parijs proef je de créme de la créme van zuivelbereiders. Met een bezoek aan vrijwel alle 120 standhouders uit 12 landen waren onze smaakpapillen na 6 uur proeven volledig verzadigd. Hier proefden wij o.a. de Spaanse Santa Gadea en de Amerikaanse Jasper Hill Farms.