Ik heb deze verrukkelijke combinatie jaren geleden bij een Antwerpse Italiaan gegeten. Zout, vet en zoet, what’s not to like?
Prosciutto di San Daniele, tagliatelle met peterselieboter & verse franse vijg
Ingrediënten
- 160 gram Prosciutto di San Daniele dun gesneden
- 250 gram Linguine
- 2 stuks Verse vijgen (Franse biologische vijgen zijn het lekkerst)
- 1 eetlepel Roomboter
- 1 handvol Platte peterselie fijngesneden
- Parmezaan naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
Bereiding
- Bedek de oppervlaktes van de twee dinerborden met de San Danielleham. Snoep de restjes op.
- Kook de pasta al dente (kooktijd van de verpakking) in een kookpan met voldoende gezouten water.
- Terwijl de pasta kookt:Snijd de steeltjes van de verse vijgen en keep ze viermaal in. Je houdt 8 partjes over die vastzitten aan de onderkant van de vijg.Hak de bladpeterselie fijn.
- Verwarm de roomboter in een hapjespan, totdat deze gaat schuimen (laat de boter niet verbranden).
- Voeg de fijngesneden bladpeterselie toe aan de gesmolten roomboter.
- Giet de tagliatelle af, laat deze uitlekken in een vergiet en stort haar in de hapjespan. Hussel, schep en schud de tagliatelle om, zodat deze met een laagje peterselieboter is bedekt.
- Drapeer de beboterde tagliatelle op de twee borden met de proscuitto di San Daniele.
- Leg er een opengesneden vijg bovenop.
- Voeg zwarte peper en/of verst geraspte parmezaan toe.
Heb je het recept geproefd?Mention @MaagvanDenHaag of tag #maagvandenhaag!