• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Maag van Den Haag

De Haagse gids voor goed eten

  • Recepten
    • Lente
    • Vroege Zomer
    • Midzomer
    • Nazomer
    • Herfst
    • Winter
    • Alle Recepten
      • Broodjes
      • IJsthee
      • Kaas
      • Vega
  • Artikelen
    • Duurzaamheid
    • Tuinieren
  • Inspiratie
  • Over de Maag
  • Show Search
Hide Search

Pasta | proscuitto | vijg

Ik heb deze verrukkelijke combinatie jaren geleden bij een Antwerpse Italiaan gegeten. Zoet, vet en zout, what’s not to like?

San Daniele tagliattele verse vijg

Prosciutto di San Daniele, tagliatelle met peterselieboter & verse franse vijg

AuteurRené
Totale Tijd20 minutes minutes
Aantal personen2
Cost: 12
Cost: 12

Ingrediënten

  • 160 gram Prosciutto di San Daniele dun gesneden
  • 250 gram Linguine
  • 2 stuks Verse vijgen (Franse biologische vijgen zijn het lekkerst)
  • 1 eetlepel Roomboter
  • 1 handvol Platte peterselie fijngesneden
  • Parmezaan naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak

Bereiding

  • Bedek de oppervlaktes van de twee dinerborden met de San Danielleham. Snoep de restjes op.
    4 borden bedekt met proscuitto di san daniele
  • Kook de pasta al dente (kooktijd van de verpakking) in een kookpan met voldoende gezouten water.
  • Terwijl de pasta kookt:
    Snijd de steeltjes van de verse vijgen en keep ze viermaal in. Je houdt 8 partjes over die vastzitten aan de onderkant van de vijg.
    Hak de bladpeterselie fijn.
  • Verwarm de roomboter in een hapjespan, totdat deze gaat schuimen (laat de boter niet verbranden).
  • Voeg de fijngesneden bladpeterselie toe aan de gesmolten roomboter.
  • Giet de tagliatelle af, laat deze uitlekken in een vergiet en stort haar in de hapjespan. Hussel, schep en schud de tagliatelle om, zodat deze met een laagje peterselieboter is bedekt.
  • Drapeer de beboterde tagliatelle op de twee borden met de proscuitto di San Daniele.
  • Leg er een opengesneden vijg bovenop.
  • Voeg zwarte peper en/of verst geraspte parmezaan toe.
Print Recipe

Gepubliceerd op 11 september, 2024 door RenéTags: proscuitto di san daniele, vijgen Gepubliceerd in: Nazomer, Recepten

Affiliate Disclaimer

Een goed blog opbouwen en deze duurzaam onderhouden kost tijd, maar ook geld. Daarom hebben we besloten om alleen boekentips te voorzien van een gesponsorde link. Deze link stuurt jouw altijd door naar René’s oud-werkgever en lokale boekverkoper Van Stockum.

Besluit jij vervolgens een boek te kopen via de webwinkel van Van Stockum, dan zien zij dat jij via de maagvandenhaag.nl op hun site bent beland. Wij krijgen dan een kleine vergoeding voor het doorverwijzen van jou als klant. Deze vergoeding zullen wij altijd inzetten, om De Maag verder te laten groeien.

Primary Sidebar

Proeflezen voor thuiseters en -drinkers

Meld je aan en ontvang maximaal 1 maal per maand een update met de nieuwste recepten en de lekkerste ontdekkingen. 

Artikelen

Hack je kruidenplanten uit de supermarkt

Grote Centaurie scabiosa weidehommel_

Koopgids voor gifvrije inheemse tuinplanten

Supermarktvergelijking Biologische groente

Prijsvergelijking biologische groentes bij de supermarkten

Lente Recepten

Groene aspergerisotto met proscuitto

Risotto | groene asperges | proscuitto | soave

Miso, groene asperges, zacht gekookt ei

groene asperges | miso | ei | sauvignon blanc (Nieuw-Zeelands)

Groene asperges halloumi honingmosterddressing gebakken aardappels

groene asperges | halloumi | honingmosteddressing |

Duurzaamheid

begraafplaats natuurbegrafenis natuurbegraven

Duurzame vergangkelijkheid de natuurbegrafenis

thuisaccu 10 pw verbruik grafiek

Thuisaccu: to store or not to store

Stroom opwek versus verbruik

Energieneutraal, onder de Nederlandse zon?

Maag van Den Haag

Copyright Maag van Den Haag Foodie© 2025

  • Cookiebeleid
  • Privacyverklaring
Toestemming beheren
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over uw apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als u geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om u te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}