• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Maag van Den Haag

De Haagse gids voor goed eten

  • Recepten
    • Lente
    • Vroege Zomer
    • Midzomer
    • Nazomer
    • Herfst
    • Winter
    • Alle Recepten
      • Broodjes
      • IJsthee
      • Kaas
      • Vega
  • Artikelen
    • Duurzaamheid
    • Tuinieren
  • Inspiratie
  • Over de Maag
  • Show Search
Hide Search

Mont d’Or: lepelkaas uit de oven als simpele kaasfondue

De Mont d’Or is een zachte smeuïge kaas met een milde en nootachtige smaak en een zweem van paddestoelen. De kaas wordt gerijpt in een in hars gedrenkte dennenschors band. De Mont d’Or is een Franse bergkaas (niet te verwarren met de Zwitserse Vacherin Mont d’Or). Deze seizoenskaas wordt van oktober tot april gemaakt in de Jura, wanneer de melkproductie te laag is om comté te maken.

Mont d'Or uit de oven met een glas riesling wijn

Recept: Mon’t d’Or uit de oven

AuteurRené
Totale Tijd25 minutes minutes
Aantal personen2 personen
Cost: 20
Cost: 20

Benodigheden

  • Oven

Ingrediënten

  • 1 Mont d'Or
  • 1 teen knoflook
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 glas droge witte wijn (Riesling) Niet noodzakelijk
  • 4 stuks aardappels La Ratte, Charlotte, Alouette
  • 2 handen spruitjes
  • 2 plakken gekookte (Livar)ham Dik gesneden

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
  • Haal de plastic wikkel van het houten doosje af en verpak het doosje in twee stukken aluminiumfolie, waarbij je de bovenkant van de kaas openlaat.
  • Snijd de korst van de kaas in 4 punten en prik met een vork een aantal gaten in de kaas.
  • Steek het gesneden teentje knoflook en de takjes rozemarijn in het zuivel van de kaas.
    Mont d'Or aluminiumfolie, takjes rozemarijn en tenen knoflook
  • Schenk een glas wijn over de bovenzijde van de kaas.
  • Zet de kaas voor 25 minuten in de oven.
  • Kook ondertussen in twee andere pannen de aardappels en de spruitjes gaar.
Print Recipe



Gepubliceerd op 8 januari, 2024 door RenéTags: koemelkkaas, lepelkaas Gepubliceerd in: Herfst, Kaas, Recepten, Winter

Affiliate Disclaimer

Een goed blog opbouwen en deze duurzaam onderhouden kost tijd, maar ook geld. Daarom hebben we besloten om alleen boekentips te voorzien van een gesponsorde link. Deze link stuurt jouw altijd door naar René’s oud-werkgever en lokale boekverkoper Van Stockum.

Besluit jij vervolgens een boek te kopen via de webwinkel van Van Stockum, dan zien zij dat jij via de maagvandenhaag.nl op hun site bent beland. Wij krijgen dan een kleine vergoeding voor het doorverwijzen van jou als klant. Deze vergoeding zullen wij altijd inzetten, om De Maag verder te laten groeien.

Primary Sidebar

Proeflezen voor thuiseters en -drinkers

Meld je aan en ontvang maximaal 1 maal per maand een update met de nieuwste recepten en de lekkerste ontdekkingen. 

Artikelen

Hack je kruidenplanten uit de supermarkt

Grote Centaurie scabiosa weidehommel_

Koopgids voor gifvrije inheemse tuinplanten

Supermarktvergelijking Biologische groente

Prijsvergelijking biologische groentes bij de supermarkten

Lente Recepten

Groene aspergerisotto met proscuitto

Risotto | groene asperges | proscuitto | soave

Miso, groene asperges, zacht gekookt ei

groene asperges | miso | ei | sauvignon blanc (Nieuw-Zeelands)

Groene asperges halloumi honingmosterddressing gebakken aardappels

groene asperges | halloumi | honingmosteddressing |

Duurzaamheid

begraafplaats natuurbegrafenis natuurbegraven

Duurzame vergangkelijkheid de natuurbegrafenis

thuisaccu 10 pw verbruik grafiek

Thuisaccu: to store or not to store

Stroom opwek versus verbruik

Energieneutraal, onder de Nederlandse zon?

Maag van Den Haag

Copyright Maag van Den Haag Foodie© 2025

  • Cookiebeleid
  • Privacyverklaring
Toestemming beheren
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over uw apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als u geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om u te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}