• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Maag van Den Haag

De Haagse gids voor goed eten

  • Recepten
    • Lente
    • Vroege Zomer
    • Midzomer
    • Nazomer
    • Herfst
    • Winter
    • Alle Recepten
      • Broodjes
      • IJsthee
      • Kaas
      • Vega
  • Artikelen
    • Duurzaamheid
    • Tuinieren
  • Inspiratie
  • Over de Maag
  • Show Search
Hide Search

Bijenkorf van geitenkaas, gepofte knoflook & honing

Vorige week vierden mijn vrouw en ik samen onze 88e verjaardag. In onzekere tijden, maken we er graag een feestje van. Voor onze vrienden hebben we dan ook een aantal lekkere traktaties gemaakt. Zoals onderstaand snoeprecept voor een bijenkorf met geitenkaas, gepofte knoflook en honing. Dit recept komt uit het zeldzame boek Culinair Koken met Kaas.

Bijenkorf Geitenkaas Gepofte Knoflook Honing

Bijenkorf van Geitenkaas & Gepofte Knoflook

AuteurRené
Totale Tijd13 hours hours 15 minutes minutes
Aantal personen12
Cost: 20
Cost: 20

Benodigheden

  • 1 Bakje
  • 1 Kaasdoek / katoen

Ingrediënten

  • 4 bollen knoflook
  • 1 el olijfolie extra vergine
  • 600 gram zachte geitenkaas Bettine of (biologische bastiaanse
  • honing vloeibaar om te besprenkelen

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200℃ graden
  • Leg de hele knoflookbollen op een bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie. Bak ze 30-45 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn met een paar schroeiplekjes.
    Gepofte knoflookbollen
  • De bollen moet nu zacht aanvoelen. Om dit te testen, knijp je voorzichtig in de bollen (zonder je vingers te branden). Laat de bollen tot kamertemperatuur afkoelen. Snijd ze horizontaal doormidden met een broodmes.
  • Knijp de gepofte knoflookpulp uit boven een kom. Verwijder de knoflookvelletjes die in de kom vallen (optioneel: bewaar de knoflookvelletjes om deze tot een knoflookbouillon te verwerken). Klop de knoflookpulp met een vork/garde tot een glad mengsel.
  • Laat de geitenkaas (15 minuten) op kamertemperatuur komen. Bekleed ondertussen een kom van 1 liter met kaasdoek / katoen dat ruim over de rand hangt.
  • Druk met schone ietwat vochtige handen een deel van de geitenkaas in de met doek beklede kom. De laag moet zo'n 2 centimeter dik zijn. Maak een tweede laag met de knoflookpuree. Gevolgd door een laag kaas, een laag knoflookpuree en als laatste weer een laag geitenkaas. De bijenkorf bestaat nu uit 5 lagen.
    Geitenkaas knoflooklaagjes
  • Bedek de laatste laag kaas met het overhangende kaasdoek en zet de bijenkorf een nacht in de koelkast.
  • Haal de bijenkorf een uur voordat je deze serveert uit de koelkast. Verwijder het kaasdoek/katoen zodat de onderste kan boven komt te liggen. Leg een leistenen blad of taartschaal op de kom en draai het geheel om. Verwijder het de kom en de kaasdoek/katoen van de bijenkorf.
  • Strijk eventuele scheurtjes in geitenkaas glad met een spatel of natte vinger.
  • Besprenkel de bijenkorf met honing om de bijenkorf compleet te maken en als balans voor de aromatische knoflook.
  • Serveer met crackers of knapperig brood
Print Recipe

Gepubliceerd op 22 augustus, 2024 door RenéTags: geitenkaas, knoflook Gepubliceerd in: 6 Seizoenen, Herfst, Kaas, Midzomer, Nazomer, Recepten, Winter

Affiliate Disclaimer

Een goed blog opbouwen en deze duurzaam onderhouden kost tijd, maar ook geld. Daarom hebben we besloten om alleen boekentips te voorzien van een gesponsorde link. Deze link stuurt jouw altijd door naar René’s oud-werkgever en lokale boekverkoper Van Stockum.

Besluit jij vervolgens een boek te kopen via de webwinkel van Van Stockum, dan zien zij dat jij via de maagvandenhaag.nl op hun site bent beland. Wij krijgen dan een kleine vergoeding voor het doorverwijzen van jou als klant. Deze vergoeding zullen wij altijd inzetten, om De Maag verder te laten groeien.

Primary Sidebar

Proeflezen voor thuiseters en -drinkers

Meld je aan en ontvang maximaal 1 maal per maand een update met de nieuwste recepten en de lekkerste ontdekkingen. 

Artikelen

Hack je kruidenplanten uit de supermarkt

Grote Centaurie scabiosa weidehommel_

Koopgids voor gifvrije inheemse tuinplanten

Supermarktvergelijking Biologische groente

Prijsvergelijking biologische groentes bij de supermarkten

Lente Recepten

Groene aspergerisotto met proscuitto

Risotto | groene asperges | proscuitto | soave

Miso, groene asperges, zacht gekookt ei

groene asperges | miso | ei | sauvignon blanc (Nieuw-Zeelands)

Groene asperges halloumi honingmosterddressing gebakken aardappels

groene asperges | halloumi | honingmosteddressing |

Duurzaamheid

begraafplaats natuurbegrafenis natuurbegraven

Duurzame vergangkelijkheid de natuurbegrafenis

thuisaccu 10 pw verbruik grafiek

Thuisaccu: to store or not to store

Stroom opwek versus verbruik

Energieneutraal, onder de Nederlandse zon?

Maag van Den Haag

Copyright Maag van Den Haag Foodie© 2025

  • Cookiebeleid
  • Privacyverklaring
Toestemming beheren
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over uw apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als u geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om u te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}