Dit recept is wederom een variatie op een recept van Joshua McFadden (uit zijn eerste kookboek 6 seizoenen). Ik heb dit recept aangepast naar de producten die ik makkelijk kon kopen. Ook ik heb niet altijd evenveel zin om een rondje te rijden voor mijn boodschappen.

Porties 0
Print Recipe
Ingrediënten
- 80 gr spekjes of pancetta in kleine blokjes
- 250 gr spaghetti of linguine
- 500 gr doperwten in hun peulen circa 150 gram gedopt
- 4 st groene asperges in schuine stukjes gesneden
- 3 st bosuien in schuine stukjes gesneden
- 1 st ei losgeklopt
- 75 gr parmezaanse kaas
Bereiding
- Breng een grote pan (met deksel) water aan de kook. Voeg net zoveel zout toe, zodat je kookwater naar zeewater smaakt.
- Voeg de de spekjes en olijfolie toe aan een gietijzeren koekenpan (die groot genoeg is om later ook de pasta te bevatten). Bak de spekjes 9-12 minuten op middelhoog tot ze lichtbruin zijn, maar nog steeds beetje zacht. (Gebruik je dunner gesneden pancetta, houd dan een kortere baktijd aan). Voeg flink wat peper toe. Haal de pan van het vuur. Giet het vet niet af, want dat heb je later in het recept nog nodig!
- Voeg de pasta toe en kook deze al dente. Voeg 2 minuten voor het einde van de kooktijd de doperwten en groene asperges toe. Schep 120 ml kookwater uit de pan in een maatbekertje. Giet de pasta af en zet deze in de pan met deksel weg.
- Zet de koekenpan weer op middelhoog vuur en verwarm de spekjes. Roer een paar eetlepels kookwater door de spekjes in de koekenpan om het vet aan te lengen. Haal de pan van het vuur.
- Roer wat van 't warme aangelengde vet door het losgeklopte ei (je verwarmt hiermee je eiermengsel voor). Voeg al kloppend het eiermengsel toe aan de koekenpan.
- Voeg ook de pasta, doperwten, groene asperges en bosui aan de koekenpan toe. Strooi de geraspte parmezaan in de koekenpan en roer alles snel door elkaar.Voeg nog iets extra kookwater toe. Blijf roeren tot de pasta door een romige saus wordt omhuld.
- Naar smaak strooi er nog meer zwarte peper en zout op.
- Dien de pasta carbonara gelijk op!
Maak jij dit recept nog lekkerder?Mail jouw versie naar de maag!