groene asperges met halloumi en grauburgunder
De smaak van de gegrilde groene asperges met het zoutige van de halloumi en het zoete van de honingmosterddressing is een ongewoon lekkere combinatie. Een goed excuus dus, om een mooie Duitse Grauburgunder open te trekken of een knappe kop Japanse Sencha thee te zetten.
Keukengerei
1 Grillpan
Ingrediënten
- 250 gram groene asperges (biologisch)
- 125 gram halloumi
- ½ citroen geperst
- 2 el olijfolie
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
- 1 tl tahin
- verse bieslook
- zout en peper
Bereiding
- Meng de citroensap, mosterd, honing, tahin en olijfolie in een kom en breng op smaak met zout en peper. Knip de bieslook en voeg deze aan de dressing toe.
- Verwarm de grillpan voor, zodat deze goed heet is.
- Was de asperges en breek van de asperges het hout af (2-3 cm van de onderkant). Bestrijk de asperges met olijfolie en grill ze 2 minuten aan weerszijden.
- Snijd de halloumi in plakken van 1 cm dik (te dunne plakken breken), bestrijk de halloumi met olijfolie en grill de plakken 1-2 minuten aan weerszijden.
- Verdeel de asperges gelijkmatig over twee borden, leg de halloumi erbovenop en besprenkel met de dressing.
Proefnotitie
Ik dronk bij dit recept de Duitse Grauburgunder (Pinot Gris). Deze Grauburgunder met de geur van rijpe appels en bloesem, smaakt fris en fruitig, maar heeft toch een kruidige afdronk. Kortom een prima begeleider voor dit vegetarische gerecht.
Heb je het recept geproefd?Mention @MaagvanDenHaag of tag #maagvandenhaag!