Elk jaar, wanneer het groene aspergeseizoen begint, verlang ik naar dit recept. Heerlijk, makkelijk en lekker. Ik eet dit recept meestal met gebakken aardappels.

Equipment
- 1 Grillpan
- 1 Rasp
Ingrediënten
- 1 bosje groene asperges
- 2 stuks ei
- parmezaan
- zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Bereiding
- Breek van de aspergesteel ‘t houtige gedeelte af en schil ze vanaf de onderkant zo'n 2 cm met een dunschiller
- Bestrijk de asperges met olijfolie en bak deze in een koeken- of grillpan totdat je er met een vork in kan prikken 3-6 minuten (afhankelijk van de dikte van de asperges)
- Bak ondertussen in een andere koekenpan de eieren (met hele dooier)
- Leg de asperges op een bord, plaats het gebakken ei erbovenop, rasp er (van een stuk) parmezaan over en bestrooi het met versgemalen peper en zout.
Notities
Lekker met gekookte of gebakken aardappels.