Ik ben gek op gele bieten. Ik schaaf ze rauw in dunne plakken. Ik gril ze en serveer ze met beurre noisette. Ik houd van de lichtzoete smaak, de bite en de diepe kleur. Ik weet dat ze nauwelijks te koop zijn bij Haagse winkels. Ik bestel mijn gele bieten via een afhaalpunt van Rechtstreex of koop ze

Porties 2
Print Recipe
Ingrediënten
- 1 Gele Biet groot
- 75 gr blauwaderkaas b.v. gorgonzola piquante
- 12 bladen witlof
- 12 bladen roodlof
- 10 stuks hazelnoten
- 2 handen rucola
- scheut olijfolie
- scheut balsamico
- peper naar smaak
Bereiding
- Trek de blaadjes los, was ze onder de kraan en schud het water eruit. Leg de witte en rode bladeren om en om op een groot bord.
- Schil de biet. Schaaf met een mandoline (of met een kaasschaaf) dunne plakjes biet. Verdeel de plakjes gele biet over het midden van de blaadjes lof.1 Gele Biet
- Besprenkel de biet en lof met de balsamico en olijfolie.scheut balsamico, scheut olijfolie
- Snijd de blokjes blauwaderkaas en verdeel ze over biet en lof.75 gr blauwaderkaas
- Was de handvol rucola en leg deze in het midden.2 handen rucola
- Hak met een koksmes of plet met de stamper van een vijzel de hazelnoten in grove stukken. Strooi de hazelnootstukjes over de borden.10 stuks hazelnoten
- Maal er naar smaak wat zwarte peper overheen.peper
Maak jij dit recept nog lekkerder?Mail jouw versie naar de maag!