Een overzicht van mijn eet- en drinkboeken die ik vaak raadpleeg voor combinaties, recepten en inspiratie.
Deze pagina is onvolledig en zal wekelijks worden aangevuld met meer boeken.
Combinaties (pairing)
What to drink with what you eat
Dit wijn- en spijsboek is één van mijn meest geraadpleegde en complete boeken op smaakcombinaties.
How to Drink Without Drinking
Wanneer ik drankjes zonder alcohol wil combineren, maak ik ze uit dit fijne naslagwerk van Fiona Beckett.
Kookboeken
De Zilveren Lepel
Dit Italiaanse kookboek is één van mijn meest geraadpleegde boeken voor simpele en smakelijke recepten.
Zes Seizoenen
Ik kook nu een jaarrond uit dit kookboek. Leer ook lekker met seizoensgroente koken met boer en chefkok Joshua McFadden.
Inspiratie
De Hongerige Stad
Onmisbaar boek voor een ieder die meer wilt leren over de geschiedenis van ons eten en de relatie tussen stad en platteland. Nog altijd uiterst actueel.
The Third Plate
Visie op de toekomst van ons eten door ethische sterrenchef Dan Barber (bekend van o.a. Chef’s Table op Netflix).