Joshua McFadden is een Amerikaanse chefkok en groenteboer, die volledig uit de seizoenen kookt. In plaats van de traditionele 4 seizoenen erkent hij er 6. De lente, vroege zomer, zomer, nazomer, herfst en winter. Zes seizoenen die allen gekenmerkt worden door hun eigen kleur, geur en smaakprofiel.



Duurzaam, lokaal en seizoensgebonden koken
Het kookboek telt 225 recepten voor zowel beginnende als doorgewinterde thuiskoks. De recepten zijn duidelijk beschreven met beknopte instructies. Hierdoor zijn de moeilijkere gerechten nog steeds makkelijk te bereiden. Hij leert je hoe je gerechten op smaak brengt. Wellicht één van de belangrijkste aspecten van goed eten.
Ik heb al veel geleerd van zijn (basis)recepten en tips voor in de voorraadkast. Zoals het perfect branden van zaden en noten, heerlijke dressings en crunchy croutons. Zijn voorliefde voor kwalitatieve (monocepage) wijnazijnen, (chili)pepers en peulvruchten.
Koop je de Zes seizoenen bij Van Stockum, dan betalen zij mij een klein percentage voor het doorverwijzen. Je kan het kookboek natuurlijk ook lenen bij de Bibliotheek Den Haag.