• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Maag van Den Haag

De Haagse gids voor goed eten

  • Recepten
    • Lente
    • Vroege Zomer
    • Midzomer
    • Nazomer
    • Herfst
    • Winter
    • Alle Recepten
      • Broodjes
      • IJsthee
      • Kaas
      • Vega
  • Artikelen
    • Duurzaamheid
    • Tuinieren
  • Inspiratie
  • Over de Maag
  • Show Search
Hide Search

Drankjes zonder alcohol voor elk (feest)moment van de dag

Jaarlijks stopt bijna de helft van de volwassenen 1 maand of langer met alcohol. Veelgehoorde redenen voor deze onthoudingsperiode zijn (mentaal) fitter willen worden, beter slapen of afvallen. Maar wat drink je tijdens een alcoholvrije periode voor de gezelligheid op een feestje of in de kroeg?

Het antwoord op deze vraag vind ik bij de Britste voedsel en wijnschrijver Fiona Becket1. Zij is de auteur van het hand- en receptenboek ‘How to drink without drinking‘. Haar website Matching Food & Wine is al jaren mijn to go place voor pairingsadviezen. Ze is een collegaproever van Harold Hamersma, Onno Klein en Hilery Akers. Als het op smaak aankomt, ben je bij hen aan het juiste adres.

How to drink without drinking

In ‘How to drink without drinking’ laat Becket je gedetailleerd kennismaken met alcoholvrije drankjes. Het boek is prachtig geïllustreerd, voorzien van nuttige inleidingen en handige bijlagen (Best bets at the pub, best bets in a restaurant or bar). Ze leert je suikersiroop maken en welke oliën en bloesemwaters je sowieso op voorraad moet hebben. Ze vult dit aan met keukenaccessoires als cocktailshaker, trechters, fijne zeven, maatlepels en weckpotten.

Elk recept beslaat 1 pagina, hierdoor lijkt elk drankje haalbaar voor zowel beginners als kenners. Dit betekent echter niet dat Becket inlevert op de kwaliteit van de ingrediënten en smaken. In ‘How to drink without drinking’ vind je de recepten voor jouw favoriet drankje. Alcoholvrije Cocktails, Gin & Tonics, (kruiden)theeën, sappen en wijnvervangers.

Bestel How to Drink Without Drinking in boek of e-book bij De Vries van Stockum Boeken in Den Haag.

De hyperlinks in dit bericht zijn afflilate links.

  1. Fiona Becket heeft 24 boeken op haar naam staan en is wijncolumnist voor de Britse krant the Guardian. Ze schrijft voor wijntijdschrift Decanter, National Geographic Traveller Food en Club Oenologique. Daarnaast wordt ze genoemd en geroemd als één van de meest invloedrijke vrouwen in de hospitality door Code Quaterly. ↩︎

Gepubliceerd op 23 januari, 2024 door RenéTags: alcoholvrij, Fiona Becket, zonder alcohol Gepubliceerd in: Artikelen, Boeken, Kookboeken

Affiliate Disclaimer

Een goed blog opbouwen en deze duurzaam onderhouden kost tijd, maar ook geld. Daarom hebben we besloten om alleen boekentips te voorzien van een gesponsorde link. Deze link stuurt jouw altijd door naar René’s oud-werkgever en lokale boekverkoper Van Stockum.

Besluit jij vervolgens een boek te kopen via de webwinkel van Van Stockum, dan zien zij dat jij via de maagvandenhaag.nl op hun site bent beland. Wij krijgen dan een kleine vergoeding voor het doorverwijzen van jou als klant. Deze vergoeding zullen wij altijd inzetten, om De Maag verder te laten groeien.

Primary Sidebar

Proeflezen voor thuiseters en -drinkers

Meld je aan en ontvang maximaal 1 maal per maand een update met de nieuwste recepten en de lekkerste ontdekkingen. 

Artikelen

Hack je kruidenplanten uit de supermarkt

Grote Centaurie scabiosa weidehommel_

Koopgids voor gifvrije inheemse tuinplanten

Supermarktvergelijking Biologische groente

Prijsvergelijking biologische groentes bij de supermarkten

Lente Recepten

Groene aspergerisotto met proscuitto

Risotto | groene asperges | proscuitto | soave

Miso, groene asperges, zacht gekookt ei

groene asperges | miso | ei | sauvignon blanc (Nieuw-Zeelands)

Groene asperges halloumi honingmosterddressing gebakken aardappels

groene asperges | halloumi | honingmosteddressing |

Duurzaamheid

begraafplaats natuurbegrafenis natuurbegraven

Duurzame vergangkelijkheid de natuurbegrafenis

thuisaccu 10 pw verbruik grafiek

Thuisaccu: to store or not to store

Stroom opwek versus verbruik

Energieneutraal, onder de Nederlandse zon?

Maag van Den Haag

Copyright Maag van Den Haag Foodie© 2025

  • Cookiebeleid
  • Privacyverklaring
Toestemming beheren
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over uw apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als u geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om u te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}