Proef de lente!
Ik dop doperwten, breek aspergehout in delen en snijd bosui in schuine stukjes.
Ik zet de waterkoker op 80 graden en vul mijn theepotzeef met Sencha.

Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 80 gr spekjes of pancetta in kleine blokjes
- 250 gr spaghetti of linguine
- 500 gr doperwten in hun peulen circa 150 gram gedopt
- 4 st groene asperges in schuine stukjes gesneden
- 3 st bosuien in schuine stukjes gesneden
- 1 st ei losgeklopt
- 75 gr parmezaanse kaas geraspt
Bereiding
- Breng een grote pan (met deksel) water aan de kook. Voeg zout toe, totdat je kookwater naar zeewater smaakt.
- Breek in een kom de eierschaal en klop het wit en geel los.
- Verwarm een gietijzeren koekenpan, groot genoeg om later ook de pasta te bevatten. Bak de spekjes in olie voor 9 tot 12 minuten op middelhoog vuur. Laat ze lichtbruin worden, maar houd ze nog steeds beetje zacht. Voeg flink wat peper toe. Haal de pan van het vuur. Giet het vet niet af, dit heb je weer nodig bij stap 6.
- Kook de pasta al dente. Voeg 2 minuten voor het einde van de kooktijd de doperwten en groene asperges toe. Schep 120 milliliter kookvocht uit de pan in een maatbeker. Giet de pasta af en zet weg.
- Zet de koekenpan weer op middelhoog vuur en verwarm de spekjes. Roer een paar eetlepels kookwater door de spekjes in de koekenpan om het vet aan te lengen. Haal de pan van het vuur.
- Roer wat van 't warme aangelengde vet door het losgeklopte ei (je verwarmt hiermee je eiermengsel voor). Voeg al kloppend het eiermengsel toe aan de koekenpan.
- Voeg ook de pasta, doperwten, groene asperges en bosui aan de koekenpan toe. Strooi de geraspte parmezaan in de koekenpan en hussel alles snel door elkaar. Voeg nog wat extra kookwater toe. Blijf vermengen tot de pasta door een romige saus wordt omhuld.
- Breng op smaak met zwarte peper en zout
- Dien de primavera gelijk op! ℃