• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Maag van Den Haag

De Haagse gids voor goed eten

  • Recepten
    • Lente
    • Vroege Zomer
    • Midzomer
    • Nazomer
    • Herfst
    • Winter
    • Alle Recepten
      • Broodjes
      • IJsthee
      • Kaas
      • Vega
  • Artikelen
    • Duurzaamheid
    • Tuinieren
  • Inspiratie
  • Over de Maag
  • Show Search
Hide Search

Groene asperges | doperwten | bosui | spek

Proef de lente!

Ik dop doperwten, breek aspergehout in delen en snijd bosui in schuine stukjes.
Ik zet de waterkoker op 80 graden en vul mijn theepotzeef met Sencha.

Pasta carbonara met groene asperges, doperwten, bosui en spekjes

Pasta Carbonara Primavera

spek | groene asperges | doperwten uit de peul | bosui
AuteurRené
Aantal personen2 Personen

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 80 gr spekjes of pancetta in kleine blokjes
  • 250 gr spaghetti of linguine
  • 500 gr doperwten in hun peulen circa 150 gram gedopt
  • 4 st groene asperges in schuine stukjes gesneden
  • 3 st bosuien in schuine stukjes gesneden
  • 1 st ei losgeklopt
  • 75 gr parmezaanse kaas geraspt

Bereiding

  • Breng een grote pan (met deksel) water aan de kook. Voeg zout toe, totdat je kookwater naar zeewater smaakt.
  • Breek in een kom de eierschaal en klop het wit en geel los.
  • Verwarm een gietijzeren koekenpan, groot genoeg om later ook de pasta te bevatten. Bak de spekjes in olie voor 9 tot 12 minuten op middelhoog vuur. Laat ze lichtbruin worden, maar houd ze nog steeds beetje zacht. Voeg flink wat peper toe. Haal de pan van het vuur. Giet het vet niet af, dit heb je weer nodig bij stap 6.
  • Kook de pasta al dente. Voeg 2 minuten voor het einde van de kooktijd de doperwten en groene asperges toe. Schep 120 milliliter kookvocht uit de pan in een maatbeker. Giet de pasta af en zet weg.
  • Zet de koekenpan weer op middelhoog vuur en verwarm de spekjes. Roer een paar eetlepels kookwater door de spekjes in de koekenpan om het vet aan te lengen. Haal de pan van het vuur.
  • Roer wat van 't warme aangelengde vet door het losgeklopte ei (je verwarmt hiermee je eiermengsel voor). Voeg al kloppend het eiermengsel toe aan de koekenpan.
  • Voeg ook de pasta, doperwten, groene asperges en bosui aan de koekenpan toe. Strooi de geraspte parmezaan in de koekenpan en hussel alles snel door elkaar. Voeg nog wat extra kookwater toe. Blijf vermengen tot de pasta door een romige saus wordt omhuld.
  • Breng op smaak met zwarte peper en zout
  • Dien de primavera gelijk op! ℃
Print Recipe

Gepubliceerd op 16 april, 2025 door RenéTags: doperwten, Groene Asperges, pasta, spek Gepubliceerd in: Lente, Recepten

Affiliate Disclaimer

Een goed blog opbouwen en deze duurzaam onderhouden kost tijd, maar ook geld. Daarom hebben we besloten om alleen boekentips te voorzien van een gesponsorde link. Deze link stuurt jouw altijd door naar René’s oud-werkgever en lokale boekverkoper Van Stockum.

Besluit jij vervolgens een boek te kopen via de webwinkel van Van Stockum, dan zien zij dat jij via de maagvandenhaag.nl op hun site bent beland. Wij krijgen dan een kleine vergoeding voor het doorverwijzen van jou als klant. Deze vergoeding zullen wij altijd inzetten, om De Maag verder te laten groeien.

Primary Sidebar

Proeflezen voor thuiseters en -drinkers

Meld je aan en ontvang maximaal 1 maal per maand een update met de nieuwste recepten en de lekkerste ontdekkingen. 

Artikelen

Hack je kruidenplanten uit de supermarkt

Grote Centaurie scabiosa weidehommel_

Koopgids voor gifvrije inheemse tuinplanten

Supermarktvergelijking Biologische groente

Prijsvergelijking biologische groentes bij de supermarkten

Lente Recepten

Groene aspergerisotto met proscuitto

Risotto | groene asperges | proscuitto | soave

Miso, groene asperges, zacht gekookt ei

groene asperges | miso | ei | sauvignon blanc (Nieuw-Zeelands)

Groene asperges halloumi honingmosterddressing gebakken aardappels

groene asperges | halloumi | honingmosteddressing |

Duurzaamheid

begraafplaats natuurbegrafenis natuurbegraven

Duurzame vergangkelijkheid de natuurbegrafenis

thuisaccu 10 pw verbruik grafiek

Thuisaccu: to store or not to store

Stroom opwek versus verbruik

Energieneutraal, onder de Nederlandse zon?

Maag van Den Haag

Copyright Maag van Den Haag Foodie© 2025

  • Cookiebeleid
  • Privacyverklaring
Toestemming beheren
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over uw apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als u geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om u te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}